Gietranden

Je bent hier:

Gietranden worden om de stam van jonge bomen geplaatst om een goede bewatering te kunnen garanderen. Zo helpt de gietrand een jonge boom beter aanslaan.

Merk

Merk
  • Compo (1)
  • Culterra (3)
  • DCM (138)
  • Ecostyle (15)
  • PHC (2)
  • Plant Health Cure (38)
  • Terracottem (3)

Prijs

Prijs
Zoeken
200 producten gevonden
Sorteren

Een gietrand kopen

Een gietrand wordt geplaatst om de stam van een jonge boom heen, boven de positie van de kluit. De rand zorgt ervoor dat er op de juiste plek water aan de boom gegeven kan worden. Vervolgens kan dit water direct naar de kluit toe doordringen. Het gebruik van gietranden verhoogd de kans dat de jonge bomen goed aanslaan.

De gietrand plaatsen

Bij het plaatsen van de gietrand, is het van belang dat deze goed boven de kluit staat. Voor een gelijkmatige verdeling van het water over de kluit, dient de rand in een cirkel geplaatst te worden.

Vervolgens is het van belang dat het product niet te ver boven de grond uit blijft steken. Water zou er hierdoor onder weg kunnen gaan lekken, wat het doel van de plaatsing teniet doet. Het te diep plaatsen van de rand kan er daarentegen toe leiden dat het water er overheen wegstroomt en juist naast de kluit de grond intrekt. Hierdoor zou door de gietrand de boom het nodige vocht missen.

Afhankelijk van de totale hoogte van het product en de hoeveelheid water die de boom nodig heeft, behoort de rand zo’n 15-25 cm boven de grond uit te blijven steken.

Als laatste is het van belang om de gietrand goed af te werken. Om de uiteinden aan elkaar te bevestigen, kunnen er koppelprofielen gebruikt worden. Deze zorgen ervoor dat er geen water uit de rand kan lekken.

Bij het gebruik van de klikkoppeling hoeven er zelfs geen gaten geboord te worden en heeft u een waterdichte afwerking. Ook de gietrand koppelingen vindt u in ons assortiment.

Gemakkelijk Online Bestellen

Het bestellen van uw gietranden en toebehoren is bij devakhandel.nl een fluitje van een cent. Navigeer door ons uitgebreide online assortiment, selecteer de producten die u nodig heeft en plaats ze in uw winkelmandje. Vervolgens kunt u veilig afrekenen en zorgen wij voor een snelle levering aan huis.

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor al uw tuinbenodigdheden? Dan is devakhandel.nl de ideale plek voor u. Wij zetten ons in om u te voorzien van kwalitatieve producten en een klantenservice die altijd voor u klaarstaat. Samen zorgen we ervoor dat uw jonge bomen de best mogelijke start krijgen en floreren in hun groei. Ontdek nu het assortiment en begin met het verrijken van uw groene ruimte!