Alpen Wildhorn accu snoeischaar incl 3 accu’s en Powerpack

482,75 incl. btw

De ALPEN Wildhorn32 snoeischaar is uitgerust met professionele FELCO snoeimessen van hooggelegeerd HSS-gereedschapstaal. Bij deze snoeischaar zit de accu in de achterkant van de snoeischaar. De accu levert de benodigde energie voor het knippen van takken tot 32 mm dik. Met de 3 bijgeleverde accu’s kun je een hele dag snoeien.

482,75 incl. btw

Levertijd 2-3 werkdagen

Beschrijving

Het snoeien van bomen, struiken en heesters met een handsnoeischaar is een intensief werk. Het vraagt veel van hand- en polsspieren. Een elektrische snoeischaar reduceert de fysieke impact en risico’s op beroepsziekten zoals RSI en CTS bij professionele snoeiers. Verder is een elektrische snoeischaar ook zeer aan te raden voor gebruikers met artrose, diabetes en kwetsbare huid.

De ALPEN Wildhorn32 snoeischaar wordt geassembleerd in Zwitserland. De snoeischaar wordt geleverd in een stevige en robuuste kunststof koffer met een inleg van lasergesneden schuim. In de koffer kan de snoeischaar perfect getransporteerd en opgeborgen worden. In de koffer zit ook het benodigde gereedschap waarmee je de snoeischaar zelf kunt onderhouden en afstellen.

Met de trekker bedien je de snoeischaar en wordt de motor ingeschakeld. De motor zet het bovenmes in beweging en daardoor ontstaat er een knippende beweging tussen het bovenmes en het tegenmes.

“De messen van deze snoeischaar zijn van dezelfde kwaliteit als bij de snoeischaren van FELCO. Dit zijn messen die gemaakt zijn van HSS-gereedschapstaal die je duurzaam scherp kan houden met de bijgeleverde slijper. Goed onderhouden messen maken gladde snoeiwonden, die sneller genezen en  mogelijk indringen van schadelijke bacteriën en schimmels reduceren. Naast regelmatig slijpen is ook het smeren van de snoeimessen met bijgeleverde vetspuit van belang. Het smeerreservoir is direct toegankelijk aangebracht. Voor de bescherming van de messen is het belangrijk dat je de snoeischaar ook steeds weglegt met gesloten messen, in “holstermodus”

De energie voor de werking van de snoeischaar zit in de Lithium-ion accu’s. Met een acculading kun je 3,5 – 4 uur knippen ( afhankelijk van houtsoort en tak diameter ). Met de drie meegeleverde accu’s heb je voldoende energie om een dag te werken. Wanneer je de accu’s langere tijd niet gebruikt is het belangrijk dat deze volgeladen worden weggelegd. Voor een langere levensduur van de accu’s moet je de accu’s bewaren bij een temperatuur tussen +4 en +45 graden Celcius. Lithium-ion accu’s kun je ook tussendoor opladen zonder dat dit ten koste gaat van accu.

Functies

  • Swiss Made snijkop vervaardigd door FELCO: de beste partners om u uitmuntendheid te bieden.
  • HSS-mes (High Speed ​​Steel): een belofte van duurzame prestaties. Minder slijpen nodig, kwaliteitssnijden langer.
  • Drie accu’s en een 3-weglader: voor een ononderbroken werkdag en geoptimaliseerd opladen.
  • Geschikte opbergkoffer met 10 handige accessoires.

Extra informatie

Gewicht

940gr (inclusief batterij)

Oplaadtijd

maximaal 2 uur per batterij

Snijdiameter

32mm

Artikelnummer 60.01.766
EAN nummer 850051573134