Wortelgeleiding

Je bent hier:

Met wortelgeleiding zorgt u ervoor dat paden en buizen beschermd zijn tegen groeiende wortels. Wortelwering dient hetzelfde doel.

Merk

Merk
  • Advanta (23)
  • Ecostyle (7)

Prijs

Prijs
Zoeken
30 producten gevonden
Sorteren

Wortelgeleiding kopen

Wortelgeleiding of een wortelweringsscherm kan gebruikt worden wanneer het noodzakelijk is om de groei van boomwortels te sturen. Als u problemen van plantenwortels ondervindt, kan de geleiding hier ook voor gebruikt worden.

Tijdens het planten van een jonge boom kunnen de geleidingselementen direct om de kluit heen geplaatst worden. Wanneer dit niet gedaan wordt, gaan de wortels van de boom hun eigen weg zoeken. Daardoor kan het zijn dat ze na verloop van tijd stoeptegels omhoog gaan drukken. Ondergronds kunnen de wortels ook schade aanrichten aan buizen (bijvoorbeeld drainage) wanneer ze groeien en op de buizen drukken of deze binnendringen.

Om problemen door wortelgroei te voorkomen, kan gebruik worden gemaakt van wortelgeleiding of wortelwering. Wanneer de wortels groeien en weerstand van de schermen ondervinden, zullen ze een andere weg gaan zoeken. Bij het gebruik van wortelgeleiding zullen ze naar beneden worden geleid, met de wortelweringsschermen zullen ze zelf een weg onder het scherm gaan zoeken.

Wortelwering met een wortelgeleidingssysteem

Wortelgeleiding kan binnen een meter van de boom geplaatst worden. Aan de zijde van de panelen die naar de wortels toe geplaatst worden, zitten ribbels. Deze zorgen ervoor dat de wortels bij de weerstand van het paneel niet naar boven gaan groeien, maar naar beneden geleid worden.

Door de verschillende lengtes van de panelen zijn deze op eenvoudige wijze diep genoeg te plaatsen om buizen te beschermen.

Horizontale wortelweringsschermen

Horizontale wortelweringsschermen van DuPont kunnen onder het te beschermen object geplaatst worden. Hierbij kunt u denken aan paden die beschermd dienen te worden tegen boom- of plantenwortels.

De DuPont™ Plantex® RootProtector laat lucht, vocht en voedingsstoffen door, waardoor deze wortelweringsschermen ook onder zandpaden of zelfs natuurlijke plassen gebruikt worden. U kunt er met deze wortelweringsschermen van verzekerd zijn dat de infrastructuur en omgeving niet aangetast zullen worden, water weg kan trekken en dat de bodem gezond blijft.