Drainagebuis

Je bent hier:

Een drainagebuis kan onder de grond geplaatst worden wanneer er in de tuin of op zandvlaktes waterplassen blijven liggen die niet goed wegtrekken.

Merk

Merk
  • Felco (8)

Prijs

Prijs
Zoeken
10 producten gevonden
Sorteren

Een drainagebuis kopen

Een drainagebuis kan onder de grond geplaatst worden wanneer er in de tuin of op zandvlaktes waterplassen blijven liggen die niet goed wegtrekken. In de drainagebuis zitten gaten waardoor het water naar binnen kan dringen. Eenmaal in de drainagepijp zal het water samenvloeien en worden afgevoerd. De plassen in de tuin zullen hiermee verleden tijd zijn. Drainage kopen? Neem dan snel een kijkje in ons assortiment.

Het plaatsen van drainage

Om de drainage te plaatsen, is het van belang om te weten waar het water naartoe gevoerd moet worden. Wanneer u dit weet, kunnen smalle paden uitgegraven worden om de drainagebuis te gaan plaatsen. De paden dienen met een lichte afdaling richting de afvoer gegraven te worden om het water die kant op te kunnen geleiden. Koop altijd een langere drainagebuis dan nodig om ruimte te hebben om uit te wijken.

In de gegraven paden van de drainage wordt vaak met grind of schelpen gestrooid om de hele buis heen. Deze zorgen ervoor dat zand al enigszins uit het water wordt gefilterd, zodat dit de gaten in de buis niet kan gaan blokkeren. Het overgebleven zand wordt veelal gefilterd door de omhulsel van de buis. Het soort zandgrond is uiteindelijk bepalend voor de keuze van het omhulsel dat hierbij goed werkt. De nodige filtering verschilt namelijk per zandsoort.

Door de keuze uit verschillende diktes van de buizen, kunnen deze bijvoorbeeld ook op de boerderij toegepast worden of onder paardenbakken. Een drainagebuis kopen kan snel en makkelijk via devakhandel.

Hulpstukken

Om de drainage goed af te werken of eenvoudig stukken op elkaar aan te sluiten, vindt u bij devakhandel drainage hulpstukken. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende groottes, aansluitend bij de diktes van de drainagebuizen die bij ons verkrijgbaar zijn.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over welke drainagebuis u nodig heeft voor het soort grond waarin het gebruikt wordt? Neem contact met ons. We helpen u graag de juiste materialen te vinden.