Boomband

Je bent hier:

Boomband wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat een jonge boom niet omwaait.

Merk

Merk
  • Luxan (3)
  • Protect Garden (3)
  • Solabiol (2)

Prijs

Prijs
Zoeken
11 producten gevonden
Sorteren

Boomband kopen

Boomband wordt gebruikt om ervoor te zorgen dat een jonge boom niet omwaait. Op het moment dat deze net geplant is, hebben de wortels namelijk nog geen grip in de bodem. Met boombanden en palen heeft de boom genoeg steun om zijn weg onder de grond te vinden en uiteindelijk weerstand van hevige wind zelf aan te kunnen.

Houd er bij het plaatsen van de boomband rekening mee dat de boom nog wel genoeg beweging van de wind moet blijven ondervinden. Zo blijven de wortels gestimuleerd om verder te groeien. Plaats zo nodig de boombanden lager rond de stam om beweging in de takken te houden. Zo kan hij zichzelf na verloop van tijd stabiel houden met goed ontwikkelde wortels.

Wilt u een boomband kopen? De banden vindt u hier in verschillende varianten. Zo kunt u onder andere kiezen uit een rubberen boomband op rol of boomband autogordel.

Wilt u liever de verankering uit het zicht hebben? Door gebruik te maken van kluitverankering is het mogelijk om de kluit ondergronds stevig op zijn plek te houden.