Boomstambeschermers

Je bent hier:
HomeBoom- en teeltmaterialenBoomstambeschermers

Boomstambeschermers kunnen de stam van bomen of dikkere struiken beschermen tegen aantasters van de schors of hevige temperatuurwisselingen.

Merk

Merk
  • Rainbird (30)

Prijs

Prijs
Zoeken
83 producten gevonden
Sorteren

Boomstambeschermers kopen

Boomschors moet zoveel mogelijk beschermd worden, omdat de boom zonder schors uit kan drogen. Veelal zien we dat deze door klein wild, maar ook door onze eigen grasmaaiers en trimmers wordt aangetast.

Hevige temperatuurwisselingen hebben vooral op jonge bomen een sterk effect. Deze kunnen dus beter goed met boomjute worden ingepakt, zodat ze beschermd worden tegen de kou in de winter of tegen de felle zon in de zomer.

Voor beide vormen van stambescherming voor bomen vindt u bij devakhandel boomstambeschermers. De boom bescherming is in verschillende materialen verkrijgbaar, alle voor hun eigen doeleinden.

Metalen boomstambeschermers zijn goed in te zetten bij aantasting door kleinwild. Rubberen bescherming van de boomstam helpt schade door grasmaaiers en trimmers te voorkomen. Verder is een materiaal als jute inzetbaar bij temperatuurwisselingen of het verplanten van de boom.

Als laatste is het materiaal bepalend of de boombescherming biologisch afbreekbaar is of niet. In sommige gevallen betekent dit dat de boomstambeschermer na het plaatsen niet meer verwijderd hoeft te worden, maar dat deze na verloop van tijd weer door de natuur wordt opgenomen. Dit kan qua tijd en kosten ontzettend veel schelen.

Geef jonge bomen en planten de tijd om te groeien en sterker te worden door boomstambescherming van devakhandel te gebruiken.