Boom- en teeltmaterialen

Je bent hier:
HomeBoom- en teeltmaterialen

Boom- en teeltmaterialen biedt u alles wat u nodig heeft voor jonge bomen en planten. Onder andere boomband en bindbuis zijn bij ons verkrijgbaar.

Zoeken
23 producten gevonden
Sorteren

Boom- en teeltmateriaal kopen

Boom- en teeltmateriaal is te gebruiken wanneer u jonge planten of bomen in uw tuin plaatst. Dit is tevens zakelijk te gebruiken voor, onder andere, wijngaarden of door gemeenten.

Voor het planten van bomen vindt u bij ons materialen die de kans op het goed aanslaan en groeien van de boom vergroten. Tijdens het planten, kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van kluitverankering zodat de kluit bij een harde wind niet los kan komen. Als u de verankering liever boven de grond wilt plaatsen, kan dit door gebruik te maken van boombanden.

Tijdens het plaatsen van de boom kan ondergronds direct wortelgeleiding worden toegevoegd. Dit beschermt buizen of paden tegen de groeiende boomwortels. Zodra de boom staat, kan boven de kluit een gietrand geplaatst worden om de boom genoeg water te geven. Zo heeft deze een betere kans om aan te slaan.

Boven de grond is het ook mogelijk om een boomstambeschermer te gebruiken om een jonge boom of plant te beschermen tegen sterk wisselende temperaturen of (klein) wild.

Voor planten in de tuin of de teelt kan het van belang zijn deze goed te geleiden. Door gebruik te maken van plantenstokken kunnen takken op de juiste plek bevestigd worden. Het bevestigen is onder andere mogelijk door middel van bindbuis, plantenclips of bindtangen.

Als de tuin goed aangelegd is met planten en bomen, maar er blijven vaak plassen water liggen, dan kunnen drainagebuizen helpen het water beter weg te laten trekken.

Alles wat u nodig heeft voor jonge bomen en planten vindt u bij devakhandel!