Organische meststoffen

Je bent hier:
HomeMeststoffenOrganische meststoffen
Zowel organische meststoffen als kunstmeststoffen zijn verkrijgbaar bij devakhandel.
Zoeken
15 producten gevonden
Sorteren

Organische meststoffen kopen

Deze zijn ter bevordering van de groei van uw gewassen te gebruiken. De organische meststoffen bieden wij aan voor particulieren en bedrijfsinstellingen. U kunt hier een keuze maken tussen verschillende toepassingen van de mest om zo de juiste soort te vinden. U kunt hier ook verder lezen voor meer informatie.

De werking van organische meststof

Organische meststoffen zijn volledig opgebouwd uit natuurlijke producten. De meststof komt voort uit zowel plantaardig als dierlijk materiaal. Het wordt gebruikt om op een natuurlijke wijze de grond te verbeteren en planten te voeden. Met organische bemesting wordt de groei van gewassen gestimuleerd.

De droge, organische mest wordt over de ondergrond verdeeld en breekt hier op wanneer het met water in contact komt. Op deze manier trekt het de bodem in en stimuleert het de plantengroei. Daarnaast zorgt dit voor een leefbare bodem voor de schimmels en bacteriën die hier leven en die nodig zijn om de grond gezond te houden.

Vanwege de tijd die het nodig heeft om de mestkorrels af te breken, treedt de organische meststof niet direct in werking, maar juist heel geleidelijk. Vervolgens houdt het effect langere tijd aan.

Door het gebruik van organische mest, worden niet alleen de planten gevoed, er wordt ook bijgedragen aan een verbeterde bodem. De grond blijft als het ware luchtiger dan bij het gebruik van kunstmest. Zo krijgen wortels meer ruimte om te groeien.

Soorten organische meststoffen

Organische meststoffen komen voor in een aantal verschillende vormen. Deze vorm heeft effect op hoe snel het in werking treden, maar ook hoe lang deze werking aanhoudt. Hier vindt u een omschrijving van de verschillende soorten organische meststoffen.

Meststofkorrels

Meststofkorrels komen bovenop de grond te liggen. Nadat ze in aanraking komen met water worden ze afgebroken. De stoffen trekken vervolgens de grond in. Hier zorgen ze voor een voedzame bodem voor de planten en de organismen die hier leven en wordt de natuurlijke balans hersteld.

Vloeibare meststof

Wilt u organische meststoffen kopen die sneller door de grond opgenomen worden na bemesting? Probeer dan vloeibare meststof. Door de vlotte opname is het effect hiervan eerder in de groei van gewassen te zien.

Naast de meststoffen die de ondergrond stimuleren, vindt u bij devakhandel ook vloeibare meststoffen die op de bladeren van planten gebruikt kunnen worden. Op deze wijze kunnen bijvoorbeeld kalk- en watervlekken voorkomen worden. Ook kan dit het waterverlies op warme dagen verminderen, zodat de planten goed gehydrateerd blijven.

Meelvorm

Mest in meelvorm zorgt voor een snelle opname van de voedingsstoffen door de kleine deeltjes waar deze uit is opgemaakt. Het effect op de planten is hierdoor ook al op een eerder moment zichtbaar.

Meststofstaafjes

Meststofstaafjes worden in de grond geplaatst. Nadat deze in contact komen met water, beginnen hieruit de voedingsstoffen vrij te komen. Op deze manier genieten uw planten gemiddeld 8 weken lang van een voedzame bodem.

Welke organische mest kopen?

Wanneer u organische meststoffen wilt kopen, is het van belang om te kijken naar de toepassing van het product. Het ene product is beter geschikt om het gazon mee te bemesten, waar het ander fruit helpt bij het verbeteren van de vrucht.

Binnen onze overkoepelende categorie organische meststoffen zijn om deze reden de meststoffen onderverdeeld op basis van hun werking. Zo kunt u doelgericht zoeken naar het beste product voor uw doeleinden. U kunt hier dus terecht voor groenten meststoffen, fruit meststoffen, gazon meststoffen, border meststoffen en bodemverbetering.

DCM of PHC meststoffen

Wij bieden voornamelijk organische meststoffen van de merken DCM en PHC. PHC en DCM meststoffen zijn beide professionele merken van hoge kwaliteit en kunnen voor uw eigen tuin gebruikt worden, maar ook zakelijk voor grotere oppervlakken.

Bemesten

Om eenvoudig de droge meststof te verdelen over de ondergrond, vindt u in onze webshop granulaatstrooiers. Deze kunnen zowel op uw rug gedragen worden, of voor u uit worden geduwd om op eenvoudige manier het eigen terrein te bemesten.

Organische meststof koopt u bij devakhandel!

Op natuurlijke wijze de bodem verbeteren om uw gewassen te helpen groeien, doet u met organische meststoffen. Deze koopt u zowel als particulier als zakelijk bij devakhandel.

Mocht u vragen hebben, neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.