Tuinaarde

Je bent hier:

Tuinaarde voor een geëgaliseerde bodem of ter verbetering van de bodemstructuur koopt u bij devakhandel.

Merk

Merk
  • Max (8)
  • Rapid (4)

Prijs

Prijs
Zoeken
23 producten gevonden
Sorteren

Tuinaarde kopen

Tuinaarde gebruikt u voor het ophogen en egaliseren van uw tuin of borders. Daarnaast verbetert tuinaarde de bodemstructuur en is het te gebruiken om de ideale ondergrond voor uw planten te realiseren.

Het soort tuinaarde dat u nodig heeft, is afhankelijk van de huidige conditie van de grond en de planten die u hierop wilt laten groeien. In ons assortiment vindt u onder andere zwarte grond, tuinturf en siertuincompost.

Soorten tuinaarde

Tuinaarde is te vinden in een aantal verschillende vormen. Deze zijn samengesteld om te kunnen voorzien in het creëren van de juiste ondergrond voor uw planten. Om u een idee te geven van de verschillende typen en hun werking, vindt u hier een korte uitleg over de meest voorkomende en gebruikte soorten.

Aangevuld met compost

Tuinaarde met compost zorgt ervoor dat er wat extra voeding in de aarde zit. Compost op zichzelf is echter niet rijk genoeg aan voedingsstoffen om de planten op de lange duur genoeg te geven. Alleen wanneer het meerdere keren per jaar aan de ondergrond toegevoegd wordt, zal het genoeg voeding aan de planten geven. Een makkelijkere manier om de planten dan te voeden, is met behulp van meststoffen of bemeste tuinaarde.

Bemeste tuinaarde

De bemeste tuinaarde biedt een verhouding van bestanddelen die de planten direct kunnen voeden. Door deze aarde met de bestaande grond te mengen, kunt u eenvoudig de tuin ophogen en verbeteren met dit product. Voor borders met planten is dit dan ook ideaal.

Toevoeging van turf

Tuinturf is een goede basis voor zuurminnende planten. Deze aarde verhoogd namelijk het zuurniveau in de grond. Turfstrooisel daarentegen heeft een lage zuurgraad en wordt veelal gebruikt voor het afdekken van bloembollen en de tuin. Belangrijk voor het gebruik van aarde met turf is wel om te weten hoe hoog de huidige zuurgraad van de grond is. Zo weet u hoeveel u toe moet voegen om op het niveau te komen die voor de planten nodig is.

Waarvoor tuinaarde gebruikt kan worden

De tuinaarde kan op een aantal verschillende manieren gebruikt worden in de tuin om een gezonde bodemstructuur te creëren. Hoe u het wilt toepassen en de begroeiing die hierop komt, bepalen welke aarde het meest geschikt is.

Ophogen en egaliseren

Deze aarde kan onder andere in borders gebruikt worden om deze op te hogen of in de tuin gestort worden om het gazon te egaliseren. Een tuin die er mooi en verzorgd uitziet, ligt hiermee binnen handbereik.

Realiseren van ideale pH-waarde

Afhankelijk van waar u woont, heeft u te maken met een grond die zuurder of juist meer pH-neutraal is. Hoewel veel planten een neutrale grond fijn vinden, geldt dit niet voor allemaal.

Tuinaarde kan gebruikt worden om de pH-waarde in de grond aan te laten sluiten bij de behoefte van de plant.

Door de toevoeging van aarde met compost of meststof, kan de pH-waarde in de grond omhoog gebracht worden naar meer neutrale waardes. Om de grond juist zuurder te maken voor zuurminnende planten, voegt u aarde met turf toe.

Tijdens het planten

Tuinaarde kan tijdens het planten in het plantgat gestort worden. Met deze plaatselijke bodemverbetering biedt u de plant een betere kans om aan te slaan. Daarnaast is dit voor het planten van een klein aantal planten een vrij duurzame manier om het product te gebruiken.

Vragen over het gebruik of de toepassing?

Wanneer u meer wilt weten over de toepassingen van tuinaarde of welke soort u nodig heeft, kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij zijn van maandag t/m zaterdag zowel telefonisch bereikbaar als via e-mail.