Druppelslangen

Je bent hier:
HomeWatertechniekDruppelslangen
Ontdek zelf hoe een druppelslang uw tuin, boomgaard of gewas kan transformeren met nauwkeurige, efficiënte en milieuvriendelijke irrigatie.

Prijs

Prijs
Zoeken
Sorteren

Wat is het precies?

Een druppelslang is een gespecialiseerd hulpmiddel dat in de wereld van tuinieren en irrigatie van onschatbare waarde is. Het betreft een flexibele slang met geïntegreerde druppelaars, zorgvuldig geplaatst over de gehele lengte van de slang. De interne drukregulerende cilindrische druppelaars zijn ontwikkeld met geavanceerde technologie om bestand te zijn tegen diverse weersomstandigheden en bodemtypen. Deze slimme irrigatieslangen zorgen voor een gelijkmatige waterafgifte over de volledige lengte, waardoor ze ideaal zijn voor zowel tuinberegening als gebruik in de tuinbouwsector.

 

Bewatering met precisie

Een van de unieke kenmerken is dat het water met precisie en consistentie af wordt gegeven. Meestal in de vorm van kleine druppels of straaltjes, direct bij de wortels van individuele planten. Dit zorgt voor een uiterst efficiënte en gerichte watergift, waardoor verspilling wordt geminimaliseerd en planten precies de juiste hoeveelheid vocht ontvangen.

 

Druppelslang aanleggen in elk gewenst patroon

Voor de meest efficiënte inrichting van uw druppelsysteem, hebt u de vrijheid om te kiezen welk patroon het beste bij uw tuin past. Koppelingen bieden u de flexibiliteit om uw druppelsysteem op maat aan te leggen. Met deze koppelingen kunt u eenvoudig knieën en haakse bochten creëren in uw druppelslang. Bovendien, met behulp van een T-stuk verbinder, kunt u bijvoorbeeld een lus van de slang rond een struik of boom vormen. De mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

 

Het verschil met een zweetslang

Zowel een zweetslang als een druppelslang zijn veelgebruikte methoden voor irrigatie, maar hun functioneren en toepassingsgebieden variëren aanzienlijk. Een zweetslang verdeelt water gelijkmatig en gestaag langs de gehele lengte van de slang, waarbij het water langzaam door het materiaal sijpelt om zowel de grond als de wortels van de planten te voorzien van benodigde hydratatie.

Daarentegen zijn druppelslangen specifiek ontworpen voor precisie-irrigatie. Hierbij wordt water druppel voor druppel direct bij de wortels van afzonderlijke planten afgegeven. Deze slangen zijn ideaal voor het nauwkeurig afstemmen van de watertoevoer, afgestemd op de individuele behoeften van bomen, planten in boomgaarden, groenten en rijgewassen.

 

Het automatiseren van uw waterbeheer

We bieden een selectie van beregeningscomputers die zorgen voor nauwkeurige en geautomatiseerde irrigatie. Met functies zoals programmeerbare timers en weersafhankelijke aansturing, kunt u water besparen en tegelijkertijd de gezondheid van uw gewassen optimaliseren.

 

Druppelslang kopen

Indien u op zoek bent naar slangen voor bijvoorbeeld bloemperken of kleinere kassen, dan passen micro druppelslangen beter bij uw wensen.

Heeft u vragen over een koppeling of druppelslang kopen? We hebben een deskundige klantenservice die 6 dagen in de week voor u klaar staat. Daarnaast profiteert u van snelle levering, en uw bestellingen voor 15:00 uur worden de volgende dag bezorgd.

Bij devakhandel streven we ernaar om aan al uw behoeften voor uw druppel irrigatie te voldoen, zodat uw tuin gedijt dankzij een efficiënt en effectief druppelsysteem.