PHC MiniPlug

430,752.879,80 incl. btw

De pure sporen van twee verschillende mycorrhiza soorten vormen de basis van Mini Plug. Deze samenstelling is aangevuld met een luchtig mengsel van vermiculiet om optimale vermenging met potgrond te garanderen.

Levertijd 2-3 werkdagen
Wissen

Beschrijving

De pure sporen van twee verschillende mycorrhiza soorten vormen de basis van Mini Plug. Deze samenstelling is aangevuld met een luchtig mengsel van vermiculiet om optimale vermenging met potgrond te garanderen. De hoge concentratie van mycorrhiza sporen zorgen voor een snelle kolonisatie van het wortelstelsel. Endo mycorrhiza schimmels zijn voor bijna alle potplanten een essentiële vereiste voor een gezonde groei. De schimmeldraden van mycorrhiza’s vergroten de fysieke opname capaciteit van planten met gemiddeld 700%. Hierdoor kunnen de planten efficiënt omgaan met water en meststoffen.

Schimmeldraden van mycorrhizaschimmels ondersteunen de mobilisatie van P, N, S en verschillende sporenelementen als Cu en Zn naar de plant. De mobilisatie van deze elementen bevorderen de nutriëntendichtheid en gezonde plantgroei. Onderzoek heeft uitgewezen dat tolerantie voor (omgevings-) stress factoren kan worden vergroot door inzet van mycorrhiza’s. Planten die groeien met mycorrhiza’s zijn beter bestand tegen bijvoorbeeld zilte/zoute omstandigheden.

Inzet van mycorrhiza is niet alleen voor planten van belang, deze schimmels zijn ook essentieel voor de bodem structuur. Door het vergroten van het wortelsysteem ontstaat er een luchtiger teeltmedium dat beter in staat is om water te bufferen. Tevens wordt de levensduur van wortels met tenminste factor 10 verlengd. Door mycorrhiza gekoloniseerde planten geven een verbeterde doorgroei bij het verplanten.

Mini Plug is speciaal ontwikkeld voor toepassing in containerplanten tot 5 liter potmaat. Voor potmaten vanaf 5 liter wordt gebruik van VA Cocktail aangeraden. Gebruik van systematische fungicide zijn dodelijk voor mycorrhiza schimmels. PHC werkt enkel met pure sporen die geen ziekteverwekkers of wortelfragmenten bevatten. PHC kan mycorrhiza analyses uitvoeren om de huidige conditie van uw bodem en kolonisatiegraad te bepalen.

 

Toepassing Dosering
Minimale sporen per plant >25
Tomaten/paprikaplanten in pluggen 0,11 g/plug
Stektrays (mengen door potgrond) 4 g/100 stekken
Potplanten (tot 2 liter) 40 g/m³
Potplanten (3 tot 5 liter) 25 g/m³

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Verpakking

1 doos van 1kg, 7 dozen van 1 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “PHC MiniPlug” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

Klantenservice

Onze medewerkers zijn dagelijks van maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u en op zaterdag van 09:00u - 16:00u beschikbaar voor al uw vragen.

Gratis verzending

Gratis verzending voor alle bestellingen boven de €250,-

Achteraf betalen

Liever achteraf betalen? Neem contact met ons op voor de voorwaarden.