PHC MycorDip Pt

52,95907,50 incl. btw

Een all-in-one worteldip voor het uitplanten van container zaailingen en naaktwortelige planten of bomen. Specifiek toepasbaar voor bomen en plantmateriaal die afhankelijk zijn van ectomycorrhiza.

Op voorraad, vandaag voor 15:00u besteld, morgen in huis
Wissen

Beschrijving

Een all-in-one worteldip voor het uitplanten van container zaailingen en naaktwortelige planten of bomen. Specifiek toepasbaar voor bomen en plantmateriaal die afhankelijk zijn van ectomycorrhiza. Mycorrhizaschimmels koloniseren de wortels onder uiteenlopende omstandigheden waardoor de opnamecapaciteit significant toeneemt.

Naaktwortelige planten zijn vele malen gevoeliger voor het verplanten. MycorDip Pt vormt een natuurlijke microfilm met bacteriën en schimmels. Tevens zorgt dit product voor een snelle aanslag en nieuwe wortelvorming. Humuszuren en zeewierextracten stimuleren een snelle wortelgroei. De combinatie van mycorrhiza en rhizobacteriën herstelt de essentiële biologie in plantgaten, die is verstoord door bijv. grondbewerkingen. Onderzoeken tonen aan dat groeiverschillen op lange termijn significant zijn. Dit komt door het grotere opnamebereik, nutriëntendichtheid en toegang tot het capillaire water.

1 verpakking (425 gram) mengen met 15 tot 50 liter water. Gedurende 3 tot 5 minuten tot een egale, stevige pap roeren. Dompel de volledige wortels van het plantmateriaal, direct daarna uitplanten. Bovenste wortels maximaal 1 cm onder maaiveldhoogte planten. Aangemaakt product binnen 6-10 uur gebruiken.

Na enige tijd kan de dip door de gronddeeltjes te dik worden, voeg dan evenredig MycorDip Pt en water toe. Er mag maximaal 15% extra water worden toegevoegd. Niet mengen met bestrijdingsmiddelen. Wortels beschermen tegen uitdrogen, wind en zonlicht.

MycorDip Pt is uitsluitend zeer geschikt voor de volgende boomsoorten:
Abies, Acacia, Allocasuarina (Cassuarina), Alnus, Betula, Carpinus, Castanea, Cedrus, Cistus, Corylus, Fagus, Helianthemum, Larix, Nothofagus, Picea, Pinus, Polygonum, Populus, Pseudolarix, Pseudotsuga, Ostrya, Ostryopsis, Quercus, Salix, Tilia en Tsuga.

 

Toepassing Dosering
Eenjarige zaailingen 500 – 1000 stuks
Beuken (80-100 cm) 125 – 150 stuks
Beuken (100-150 cm) 100 – 125 stuks

 

MycorDip Pt – Technische Datasheet

PHC MycorDip – Veiligheidsblad

Extra informatie

Gewicht 0.425 kg
Verpakking

1 zakje van 425 gram, 5 zakjes van 425 gram, 20 zakjes van 425 gram

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “PHC MycorDip Pt” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Reactie

Klantenservice

Onze medewerkers zijn dagelijks van maandag t/m vrijdag van 08:00u - 17:00u en op zaterdag van 09:00u - 16:00u beschikbaar voor al uw vragen.

Gratis verzending

Gratis verzending voor alle bestellingen boven de €250,-

Achteraf betalen

Liever achteraf betalen? Neem contact met ons op voor de voorwaarden.