Bodemverbeteraars

Je bent hier:
HomePotgrond en tuinaardeBodemverbeteraars

Geef planten de ondergrond die ze nodig hebben met de bodemverbeteraars van devakhandel.

Merk

Merk
  • Birchmeier (1)
  • DuPont (1)
  • Koltec (1)
  • Max (8)
  • Rapid (4)

Prijs

Prijs
Zoeken
152 producten gevonden
Sorteren

Bodemverbeteraar kopen

Bodemverbeteraars worden gebruikt om de grond waarin uw planten groeien te verbeteren en deze luchtig te maken. Dit doet u door de bodemverbeteraar te mengen met de aanwezige grond. Binnen het assortiment van devakhandel vindt u de bodemverbeteraar merken DCM Vivimus en Primasta Flower Power.

Waarom bodemverbeteraars gebruiken?

Bodemverbeteraars zorgen ervoor dat er weer wat luchtigheid in de bodem komt. Dit is belangrijk bij het planten van nieuwe planten, omdat wortels hierdoor de ruimte krijgen om snel de grond in te schieten.

Wanneer u last heeft van waterplassen die lang in de tuin blijven liggen, kunt u gebruik maken van een drainagebuis. In sommige gevallen is echter het gebruik van een bodemverbeteraar al genoeg. De grond wordt namelijk luchtiger, waardoor het water sneller de bodem in zal trekken. Vervolgens houdt de verbeterde grond het water langer vast, zodat u zelf minder vaak water aan de gewassen hoeft te geven.

Een laatste voordeel dat het gebruik van een bodemverbeteraar met zich meebrengt, is dat dit het bodemleven ten goede komt. Een gezond bodemleven zorgt voor een gezonde en sterke plant, dus dit is zeker geen slechte bijkomstigheid. Een goede bodemverbeteraar is bijvoorbeeld DCM Vivimus universeel.

Welke bodemverbeteraar heb ik nodig?

Welke bodemverbeteraar u het beste kunt gebruiken, is afhankelijk van het soort grond in uw tuin en de planten die u hierin wilt plaatsen. Wilt u zuurminnende planten gaan planten, maar heeft u een minder zure grond? Dan kunt u met turf de bodem verbeteren en deze een hogere zuurgraad geven. Heeft u juist baat bij een pH-neutrale grond? Kies dan voor bodemverbetering met toegevoegde compost.

Hoe bodemverbeteraar gebruiken?

De bodemverbeteraar kan over de bestaande grond verspreid worden. Vervolgens mixt u de onderste laag van bestaande grond met de bodemverbetering die er nu bovenop ligt.

De hoeveelheid die u nodig heeft, is afhankelijk van het gebied waarbinnen u het product wilt gebruiken. Als u enkel één plant gaat planten, kunt u al volstaan met het mixen van de bodemverbeteraar door het gat waarin deze komt te staan en zijn directe omgeving. Gaat u het groter aanpakken, dan zult u natuurlijk meer bodemverbeteraar nodig hebben.

Vragen over bodemverbetering?

Als u vragen heeft over bodemverbetering of het creëren van een mooie, gezonde tuin, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan zowel telefonisch als via de mail voor u klaar om vragen te beantwoorden.