Boomschors

Je bent hier:

Boomschors als bodembedekker voor in de tuin is bij ons in verschillende diktes en soorten verkrijgbaar.

Merk

Merk
 • Agealube (1)
 • Atlas (5)
 • Birchmeier (3)
 • Felco (13)
 • Gripple (2)
 • Koltec (16)
 • Lightpro (10)
 • Luxan (1)
 • Makita (3)
 • Rainbird (6)
 • Silky (1)
 • Solo (3)
 • Spear & Jackson (1)
 • Swissinno (1)

Prijs

Prijs
Zoeken
76 producten gevonden
Sorteren

Boomschors kopen

Boomschors en cacaodoppen kunnen aan de tuin toegevoegd worden ter decoratie. Daarnaast bieden zowel boomschors als cacaodoppen het voordeel dat hiermee onkruid voorkomen kan worden en deze het bodemleven zullen bevorderen. De boomschors wordt in een laag van zo’n 8-10 centimeter als bodembedekking gebruikt om een optimale werking te kunnen garanderen.

Waarom boomschors strooien?

Boomschors en cacaodoppen zien er natuurlijk mooi uit als bedekking van de kale grond, maar ze bieden zeker nog een aantal extra voordelen voor het behoud van de tuin.

Boomschors ter bevordering van de grond

Boomschors wordt door organismen, die in de grond leven, verteerd. Deze organismen zetten dit om in humus. Deze humus zorgt ervoor dat de bodem luchtig en voedingsrijk is voor de planten. Een gezond bodemleven helpt de plant op zijn tijd weer sterk te worden en een betere weerstand te kunnen bieden tegen ziekten.

Dat de schors verteert, betekent wel dat het volume van de gestrooide boomschors over tijd afneemt. Er zal dan opnieuw gestrooid moeten worden om de laag aan te vullen en van de voordelen te kunnen blijven genieten.

Boomschors helpt onkruid voorkomen

Door de boomschors in een lekker dikke laag te strooien van zo’n 8 tot 10 centimeter, zorgt u ervoor dat zaden van onkruid de grond niet meer kunnen bereiken. De kans dat het onkruid aanslaat, is daarmee direct een stuk kleiner. Af en toe zal er nog wel wat onkruid tussen het schors groeien, maar dit is vele malen makkelijker te verwijderen nu de wortels niet helemaal de grond in kunnen schieten.

Betere weerstand bij temperatuurwisselingen

Boomschors, zoals dennenschors, helpt zowel in de zomer- als wintermaanden de ondergrond in een optimale staat te behouden.

Hoge temperaturen zorgen er normaal gesproken voor dat de grond snel uitdroogt. Boomschors zal het snelle verdampen van water echter tegengaan. Planten hoeven hierdoor minder vaak water gegeven te worden dan gebruikelijk is in de warme maanden.

In de wintermaanden vormt de boomschors een beschermende laag tegen de kou. Vorst heeft hierdoor in mindere mate effect op de grond, waardoor u uw planten een betere kans biedt de winter door te komen.

Bij overlast van slakken

Boomschors vormt een natuurlijk obstakel voor slakken. Door de scherpe randen zullen slakken daardoor sneller wegblijven uit het gebied waar u de schors heeft gebruikt. Neem ook een kijkje tussen de cacaodoppen wanneer u deze bodembedekking gaat gebruiken tegen slakken.

Wilt u liever op een andere manier van slakken in de tuin afkomen? Binnen onze biologische gewasbeschermingsmiddelen vindt u meerdere producten om slakken weg te houden uit uw sier- of moestuin.

Waar gebruik ik boomschors?

Boomschors strooit u op open plekken in de tuin om de bodem te bedekken. De schors wordt voornamelijk in borders en tussen planten gebruikt. Daarnaast kan de schors hele mooie natuurlijke paden vormen.

De juiste boomschors vinden

Het soort boomschors dat het beste in uw tuin past, is afhankelijk van uw behoeften en die van uw planten. We benoemen hier graag een aantal verschillende soorten schors en de voordelen die deze bieden.

Sierschors of Franse decor

Sierschors en Franse decor doen eigenlijk wat hun namen doen vermoeden; ze dienen als een mooie decoratie in de tuin. Zowel de sierschors als de Franse decor behouden langere tijd hun kleur, waardoor de door u gekozen uitstraling van de tuin behouden blijft.

Naast het gebruik in borders, is de Franse decor ook zeer geschikt voor het aanleggen van paden.

Mulch

Mulch is een goedkopere manier om het onkruid uit de tuin weg te houden en de grond te beschermen tegen uitdroging en kou. Als u echter op zoek bent naar een bedekker die lange tijd blijft liggen, dan is de mulch minder geschikt. Het wordt namelijk vrij snel verteerd. Dit komt de grond wel weer ten goede, aangezien het bodemleven hierdoor gestimuleerd wordt.

Cacaodoppen

Cacaodoppen bieden dezelfde voordelen als boomschors. Dus u kunt ook cacaodoppen tegen onkruid gebruiken. Verder zorgt het ervoor dat niet alleen slakken, maar ook katten liever wegblijven uit het gestrooide gebied. De harde randen van de doppen zijn voor beide beesten geen pretje om overheen te moeten gaan.

Naast de onaangename randen vinden katten de geur van de cacaodoppen ook nog eens ontzettend vervelend. Nog een reden waarom ze dus uit de buurt van de cacaodoppen willen blijven.

Let op: gebruik de cacaodoppen niet als u honden heeft.

De schadelijke stoffen die in chocola te vinden zijn, komen ook voor in de cacaodoppen. Als hiervan door de hond een grote hoeveelheid ingenomen wordt, dan is dit schadelijk voor de hond.

Meer informatie opvragen

De Epicea en Franse decor boomschors zijn in grotere hoeveelheden te bestellen. Neem telefonisch of per e-mail contact met ons op voor meer informatie over deze mogelijkheid. Natuurlijk bent u ook voor overige vragen welkom om deze via dezelfde kanalen aan ons te stellen.