Biologische gewasbescherming

Je bent hier:
HomeGewasbeschermingBiologische gewasbescherming

Bij devakhandel vindt u een uitgebreid assortiment in biologische gewasbescherming.

Zoeken
39 producten gevonden
Sorteren

Biologische bestrijdingsmiddelen

Biologische gewasbescherming helpt u insecten uit de tuin te weren die schade toebrengen aan uw gewassen. Biologische bestrijdingsmiddelen zijn niet schadelijk voor het milieu of voor de nuttige insecten in de tuin. Biologische bestrijdingsmiddelen komen over het algemeen veel voor in de vorm van de natuurlijke vijand van datgene dat u wilt bestrijden. Zo worden uw onrustzaaiers aangevallen en wordt niet gestopt, totdat uw probleem verholpen is.

Hoe werken biologische gewasbeschermingsmiddelen?

In het voorjaar worden de eerste eitjes van insecten vaak al gelegd en tegen de zomer beginnen de beestjes de kop op te steken. Een voorbeeld hiervan zijn de emelten en engerlingen. De larven van beide beesten kunnen ondergronds al veel schade aanbrengen door zich te voeden met de wortels van planten. De kevers die voortkomen uit engerlingen, tasten vervolgens de planten bovengronds ook nog aan. Zowel engerlingen als emelten zijn dan ook rond de zomer goed met aaltjes te bestrijden.

Door op het juiste moment in het jaar de insecten die overlast veroorzaken te bestrijden, is het gelukkig mogelijk om op effectieve wijze verdere plagen te voorkomen. Natuurlijke bestrijding kan, door bijvoorbeeld het inzetten van een natuurlijke vijand, namelijk voorkomen dat nieuwe eitjes worden gelegd of uitkomen. Zo wordt de cyclus van jaarlijks terugkerend ongedierte doorbroken.

Een biologisch middel tegen insecten vormt geen kwaad voor de rest van de omgeving, of voor de insecten die juist nodig zijn om de tuin gezond te houden.

Bij devakhandel vindt u biologische bestrijdingsmiddelen voor de meest voorkomende soorten ongedierte in uw tuin.

FAQ

Wat is biologische gewasbescherming?

Biologische gewasbescherming maakt voornamelijk gebruik van de natuurlijke vijand van het ongedierte in de tuin. In vele gevallen is hierdoor biologische bestrijding met insecten te vinden. Deze niet-schadelijke insecten vallen de plagen die gewassen beschadigen aan. Deze natuurlijke vijand houdt daarnaast over het algemeen niet op totdat uw ongedierte uitgeroeid is.

Hoe emelten en engerlingen bestrijden?

Engerlingen en emelten zijn op natuurlijke wijze te bestrijden met aaltjes. Dit biologische bestrijdingsmiddel werkt doelgericht om emelten en engerlingen te doden.

Wat zijn engerlingen?

Engerlingen zijn larven van kevers. De meikever is een voorbeeld van wat uit deze larve voortkomt.

Wat zijn aaltjes?

Aaltjes zijn hele kleine wormpjes waarvan verschillende soorten ingezet kunnen worden als gewasbeschermingsmiddel. Zo worden aaltjes veelal gebruikt om insecten zoals engerlingen en emelten tegen te gaan. Dit doen ze door zich te voeden op het ongedierte dat uw gewassen aanvalt.

Hoe werken aaltjes?

Aaltjes werken door het lichaam van het ongedierte binnen te dringen. Eenmaal binnen komer er symbioten vrij die het ongedierte doden. Vervolgens vermeerderen de aaltjes zich in het dode lichaam en gaan ze op zoek naar meer ongedierte.

Wanneer aaltjes toepassen?

Aaltjes zijn toe te passen wanneer u last heeft van insecten als rouwvliegen, emelten en engerlingen. Deze aaltjes zullen het ongedierte op natuurlijke wijze bestrijden.

Wanneer aaltjes tegen engerlingen gebruiken?

Afhankelijk van het soort larve (en kever) waar u mee te maken heeft, wordt de larve bestreden net nadat deze zijn ei uit is gekomen. Dit gebeurt in de warmere maanden vanaf april tot september.

Wanneer aaltjes tegen emelten gebruiken?

Emelten bestaan er in 2 soorten. Afhankelijk van het soort hoeven deze of alleen eind september / begin oktober met aaltjes bestreden te worden, of zowel in het najaar als in het voorjaar tussen mei en juni. Emelten eitjes komen uit wanneer de bodemtemperatuur geschikt is voor de mug. Door het bestrijden van de larve wanneer deze nog jong is, pakt u het probleem op tijd aan.