Potgrond

Je bent hier:

Bij devakhandel kunt u potgrond kopen die zowel binnens- als buitenshuis toegepast kan worden.

Merk

Merk
  • Lightpro (7)

Prijs

Prijs
Zoeken
7 producten gevonden
Sorteren

Waarom potgrond kopen?

Het fijne aan potgrond is dat deze al voorzien is van meststoffen. Dit betekent dat nieuw geplante planten direct voedingsstoffen uit de grond kunnen halen om te gaan groeien. Zo is de kans dat ze aanslaan in de bloempot veel hoger.

U kunt er natuurlijk voor kiezen om de planten in een andere soort ondergrond te plaatsen. Zorg er op dat moment voor dat u zelf voedingsstoffen aan de bodem toevoegt door gebruik te maken van organische meststoffen. Meststoffen zijn daarnaast toe te passen in de potgrond wanneer de voeding hieruit op begint te raken. Op de verpakking is aangegeven hoe lang de voedingsstoffen na het planten mee zullen gaan.

Toepassingen potgrond

Er bestaan verschillende soorten potgrond, ieder met een andere samenstelling om planten op de beste wijze te helpen groeien. In ons assortiment vindt u universele potgrond en vijverpotgrond.

Universele potgrond kopen

Dit product bevat voedingsstoffen die iedere plant nodig heeft. Daarnaast bestaat het uit pH-neutrale grond waar het overgrote deel van planten heel graag in groeit. Het voordeel van de universele potgrond is dat u niet voor iedere plant een apart product hoeft te kopen. Dit maakt het zeer gebruiksvriendelijk en zo kan ook een startende tuinier zijn planten zonder problemen een sterke start geven.

Vijverpotgrond

Vijverpotgrond kunt u gebruiken om vijverplanten een voedzame bodem te geven om in te groeien. Vijverpotgrond bevat, net als gewone potgrond, voedingsstoffen voor de eerste periode na het planten. Dit is dus ideaal voor het creëren van een onderhoudsarme vijver.

Dit product is vrij zwaar en rijk aan klei, waardoor de grond op zijn plek blijft liggen en het water zijn helderheid kan bewaren. Uitstekend voor een mooie vijver met vissen die gezien mogen worden!

Bij devakhandel vindt u ook vijversubstraten om het algehele bodemleven in de vijver op natuurlijke wijze gezond te houden.

Toevoegingen voor een optimale bodemstructuur

Om de plant een ideale omgeving te bieden, kunt u naast de potgrond ook perliet en hydrokorrels aan de bloempot toevoegen. Deze verbeteren beide de drainage in de bloempot, waardoor de plant geen last krijgt van overtollig water.

De hydrokorrels worden onderin de bloempot gebruikt en kunnen ter decoratie bovenop de grond gestrooid worden. Perliet wordt door de grond gemixt om ervoor te zorgen dat dit langere tijd lekker luchtig blijft. De luchtigheid verbetert niet alleen de drainage, maar zorgt er ook voor dat planten genoeg ruimte hebben om te wortelen. Perliet, hydrokorrels en meer vindt u bij onze organische bodemverbetering

Kan potgrond los in de tuin gebruikt worden?

Als potgrond zoveel voedingsstoffen voor de planten biedt, dan vraagt u zich natuurlijk af of deze ook los in de tuin gebruikt kan worden. Wanneer u bezig bent met verplanten, of wat extra voedingsstoffen aan de grond toe wilt voegen, dan is het mogelijk om potgrond te gebruiken. Deze kan door de bestaande ondergrond gemengd worden om de grond te voeden en luchtig te houden.

Voor het ophogen van de tuin is de potgrond echter minder geschikt. Het product bestaat uit natuurlijke bestanddelen die na verloop van tijd worden verteerd en door de grond worden opgenomen.

Dit zorgt ervoor dat het volume van de grond uiteindelijk weer kleiner wordt en het lager komt te liggen dan tot waar u het had opgehoogd. De enige manier om het niveau dan weer omhoog te brengen, is door met potgrond te blijven strooien.

Zoals u wel begrijpt, is dit niet de meest kostenefficiënte manier om de tuin te vullen.

Tuinaarde met toegevoegde meststof is een betere manier om de tuin op te hogen en tegelijkertijd de planten te voeden. Deze zal geen problemen geven door het verminderen van volume.

Hulp nodig bij het vinden van de juiste producten?

Als u vragen heeft over het gebruik van potgrond of over de toevoegingen die u hierbij wilt kopen, schroom dan niet om contact op te nemen met ons. We zijn zowel telefonisch als per e-mail bereikbaar om uw vragen te beantwoorden.