Veiligheidsvoorschriften Veiligheidschoenen

In elke branche gelden speciale veiligheidsvoorschriften waaraan voldaan moet worden. Het kiezen van de juiste werkschoen met de juiste veiligheidsklasse en de juiste kenmerken is niet altijd makkelijk. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt met welke veiligheidsklasse er zijn en wat de verschillende normen inhouden. Aan alle basis eigenschappen is voldaan. De schoen moet zijn voorzien van een stalen/kunststof neus met een indeukresistentie van 200 Joule (resthoogte 14 mm).

Daarnaast zijn de schoenen ingedeeld in diverse beschermingsklassen:

Aan alle basis eigenschappen is voldaan. De schoen moet zijn voorzien van een stalen/kunststof neus met een indeukresistentie van 200 Joule (resthoogte 14 mm).
S1 Als SB, tevens antistatisch, energie opname door de hak.
S1p Als S1, met toevoeging van stalen/kevlar tussenzool.
S2 Als S1, plus verhoogde weerstand tegen binnendringen van water.
S3 Als S2, plus toevoeging van een stalen/kevlar tussenzool en antislipprofiel.
S4 Als S3 maar dan gemaakt van PU, rubber of kunststof materialen.
S5 Als S4, plus toevoeging van een stalen/kevlar tussenzool en antislipprofiel

 

Veiligheidsklasse

Elke schoen moet minimaal een SB (Safety Base) normering hebben. Daarnaast moet een stalen of kunststof neus voldoende bescherming bieden tegen vallende voorwerpen en ook moeten ze een indeukresistentie hebben van tenminste 200joule. Daarnaast is de weerstand bij beknelling 15.000 N. De schokdemping in de hak moet volgens de EN ISO 20345:2011 standaard minimaal 20 Joule bedragen.

 

CE- keurmerk

CE- keurmerk Alle schoenen zijn afzonderlijk getest door erkende Europese Keuringsinstituten en mogen alleen het CE-merkteken voeren nadat certificatie heeft plaatsgevonden. CE-markering geeft aan dat het product voldoet aan wettelijke eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.